بخش های مختلف هتل | آموزش و مهمترین ویژگی های هتل و هتل داری

بخش های مختلف هتل

| زمان لازم برای مطالعه : 3 دقیقه |

هتل ها با توجه به افزایش سفرهای داخلی و خارجی و رواج گردشگری مقصد مناسب خیلی از مسافران می باشند، هر هتل بسته به متراژ و امکانات آن شامل بخش های مختلفی است  که بخش های مختلف هتل عبارتند از:

1- لابی یا سالن انتظار:

همانطور که می دانید اولین فضایی که مسافران در بدو ورود با آن مواجه می شوند و مورد استفاده قرار می گیرد لابی هتل می باشد، همانطور که اولین شخص رزویشن می باشد  که در لابی مستقر است و به مسافران خوش آمد می گوید.

صرف نظر از اینکه دکوراسیون لابی باید چگونه باشد یا برخورد پرسنل مستقر در این بخش چه تاثیر فزاینده ای در جذب مشتری دارد مبحث اصلی مان یعنی بخش های مهم  یک هتل را ادامه می دهیم و از پرداختن بیشتر به این  این بخش خود داری میکنیم.

2- سالن غذاخوری یا رستوران هتل:

رستوران هتل از جمله بخش های مهم آن می باشد، چرا که اگر اصولی و صحیح طراحی شده و تجهیزات آشپزخانه هتل با کیفیت مناسب باشد مناسب ترین غذاها  تهیه و عرضه می گردد. در انتخاب نوع رستوران هتل و تنوع منوی غذایی آن باید دقت لازم لحاظ گردد چرا که تجهیزات مورد نیاز برای آشپزخانه و رستوران های هتل مختلف می باشند و هرکدام کاربرد و کارآیی مستقلی دارد ، مثلا لوازم آشپزخانه فست فود از نظر ساختار و کارآیی متفاوت و مستقل از لوازم رستوران سنتی می باشد و همچنین از نظر قیمت لوازم رستوران هم با لوازم رستوران سنتی متفاوت است، بهتر است برای خرید این بخش با مشاوران و تولید کنندگان تجهیزات آشپزخانه هتل مشورت شود تا ضمن اطلاع از تنوع قیمت لوازم رستوران بتوانید بهترین لوازم را با بالاترین کیفیت و قیمت مناسب تهیه نمایید.

3- کافی شاپ هتل:

این بخش هم همانند بخش قبل بسیار مهم می باشد، رضایت مشتریان در این بخش هم برای اعتبار هتل بسیار حائز اهمیت است، بدین منظور پیشنهاد می گردد که از  تجهیزات آشپزخانه صنعتی استاندارد و به روز استفاده شده و نکات لازم برای دکوراسیون و فضاهای کافه که در مقالات مختلف ما درج شده را مطالعه و رعایت نمایید.

4- تالار هایا سالن های  برگزاری مراسم:

اکثر هتل های معتبر و شناخته شده برای برگزاری مراسم های ازدواج یا ترحیم یا سایرکنفرانس ها و همایش ها انتخاب و استفاده می شوند، پس باید تالارها و سالن های مجهز و مناسبی داشته باشند تا پاسخگوی نیاز مشتریان در این بخش باشند.  همچنین باتوجه به اینکه تالارهای هتل به صورت مستقل از سایر بخش های آن هتل کار میکنند پس باید تجهیزات آشپزخانه تالار ها هم مستقل، جداگانه، مناسب و استاندارد بوده تا از رفت و آمد مکرر و وقت گیر پرسنل این بخش به سایر بخش های هتل خودداری گردد و مراسم ها و پذیرایی از مهمانان به نحو شایسته و مناسبی انجام شود.

5- باشگاه، استخر و فضاهای ورزشی مناسب :

از این بخش هم نباید غافل شد به خصوص اگر هتل شما فضای باز یا محوطه بیرونی بزرگی دارد و دسترسی به این بخش ها برای مسافران میسر می باشد بهتر است یک فودکورت یا غرفه های غذایی یا یک رستوران یا کافه در آنها به صورت مستقل راه اندازی کنید.

6- رختشوی خانه (لاندری) :

تجهیزات مورد نیاز در این بخش هم مانند تجهیزات آشپزخانه هتل مهم می باشد، تجهیزاتی برای شستشوی ملحفه ها ، لباس ها و… و نظافت روزانه ی بخش های مختلف هتل از قبیل راهروها ،اتاق ها و… باید تامین شود، همچنین سایر تجهیزات مانند ترولی های نظافت ، خانه داری ، البسه ، سطل زباله های چرخ دار ، ماشین های لباسشویی صنعتی ، خشک کن های صنعتی ، جاروبرقی های صنعتی و… باید تهیه شوند .

این قسمت در لابی بوده  و  صندوق های امانت مسافران ، دفاتر رزرو ، تلفن خانه ، تلکس ، حسابداری ، کارگزینی و بطور کلی کادر دفتری و اداری هتل در قسمت فرانت آفیس انجام می شود. همچنین در کنار این قسمت، بخش بسیار حساسی به نام پذیرش قرار دارد که مهمترین بخش هتل است. این بخش از هتل به چندین قسمت تقسیم می شوند که عبارت انداز:

  • قسمت کانسیرج: این قسمت مربوط به امور تور های داخلی، پست و همچنین امور مربوط به پادو ها می باشد؛
  • قسمت رسپشن: این قسمت جایگاه اصلی مسئول اتاق های هتل می باشد و مسافران در این قسمت می توانند کارت های دریافت اتاق در هتل را تکمیل کنند.
  • قسمت اطلاعات: این قسمت مسئولیت برخی کار ها مانند تحویل کلید اتاق به مسافر و دریافت آن، رساندن پیغام ها و غیره را بر عهده دارد.
  • قسمت صندوق: این قسمت هزینه های اقامت را از مسافران دریافت می کند. همچنین حفظ امانات مسافران هم بر عهده این بخش است.

آشنایی با انواع اتاق در هتل

  • اتاق یک نفره

اتاق هایی ای که ظرفیت پذیرش آن برای یک نفر است و معمولاً برای اقامت افراد مجرد و تک نفره استفاده می شود (ابعاد اتاق سینگل به طور استاندارد 200 ×90 سانتی متر است.

  • دوبل 

اتاق هایی هستند که ظرفیت پذیرش دو نفر را دارند و معمولاً از یک تخت دو نفره ی استاندارد استفاده می شود ابعاد تخت در چنین اتاقی عبارت است از200 ×  140 سانتی متر می باشد. 

  • توئین(twin)

اتاقی است برای ظرفیت دو نفر با دو تخت یک نفره جدا از هم و در بعضی واحد های اقامتی با ظرفیت سه تخت نیز دیده می شود که به آنها اصطلاحاً اتاق های تریپل (triple) گفته می شود.

  • سوئیت

اتاق هایی است که علاوه بر محل استراحت و خواب ،اتاق و یا فضای دیگری برای پذیرایی از میهمان دارد.

  • استودیو

اتاق هایی شبیه به سوئیت ها ی معمولی است با این تفاوت که اولاً فضای بین اتاق خواب و نشیمن توسط دیوار بسته نیست بلکه با استفاده از پارتیشن و فضاسازی های مناسب جدا شده که از قسمت بالای اتاق ها ،،فضا به صورت مشترک می باشد. همچنین در بعضی از این اتاق ها از کاناپه های تخت شو نیز استفاده می شود.

خدمات ضروری هتل و بخش های آن

یکی از مهم ترین خدماتی که هر بخش باید رعایت کندِ بهداشت عمومی می باشد. یکی از مسائل مهم که عدم رعایت آن در هیچ یک از سطوح هتل‌ها پذیرفتنی و قابل قبول نیست امور مربوط به پاکیزگی، نظافت و موارد بهداشتی که در واحدهای مختلف شامل توجه به تمامی جزئیات می‌باشد. رعایت بهداشت در هتل می تواند موجب شود تا بسیاری از افراد برای اقامت، هتل شما را انتخاب کنند. همچنین از دیگر خدمات هتل می توان به ارائه وسایل با کیفیت مانند تخت خواب راحت، ملحفه تمیز و غیره و طراحی تهویه مطبوع برای گردش هوا و مناسب سازی برای اقامت افراد می باشد. این خدمات برای هر هتل در هر بخش می تواند بر کیفیت هتل تاثیر بسزایی بگذارد.

جمع بندی نهایی

در این مطلب به معرفی بخش های هتل برای آشنایی بیشتر شما پرداختیم. این بخش ها توسط پرسنل این بخش اداره می شود که به رفع نیاز های مسافران کمک می کنند. شما می توانید پس از مطالعه ی این مقاله با بخش های مختلف آشنا شده و درصورت نیاز به کمک، می توانید به بخش مربوطه بدون سردرگمی مراجعه کنید. بخش های ذکر شده در این مقاله مهم ترین بخش های موجود در هر هتل هستند که باید متناسب با فضا و بودجه بندی موجود تاسیس و تجهیز و راه اندازی شوند.

سوالات متداول درباره بخش های مختلف هتل

  1. اولین فضای هتل پس از ورود مسافران چه نام دارد؟
    اولین فضایی که مسافران در بدو ورود با آن مواجه می شوند و مورد استفاده قرار می گیرد لابی هتل می باشد.
  2. دلیل تعبیه شدن بخش لاندری چه می باشد؟
    بخش لاندری برای شستشو و خشک کردن البسه و ملحفه های هتل بوده که بخش مهمی محسوب می شود.
  3. تفاوت استودیو و سوئیت در چیست؟
    تنها تفاوت استودیو با سوئیت، جداسازی اتاق با فضای نشیمن توسط پارتیشن می باشد.

 

5/5 - (1 امتیاز)

1 دیدگاه در “بخش های مختلف هتل | آموزش و مهمترین ویژگی های هتل و هتل داری

  1. سهیل گفت:

    هتل ها بهترین جاها برای زدن رستوران هستند. عجیبه که برخی از هتل ها از این امکان بی نظیر استفاده نمی کنند. مشتری دم دست، تجهیزات آماده، پرسنل و همه چیز در اختیارشون هست.

    https://tinyurl.com/2p88nd3f

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه − 2 =

Facebook Twitter Instagram YouTube Pinterest linkedin
فروشگاه
وبلاگ